2018

Ensinnäkin sydämellinen kiitokseni ihanille kasvattien omistajille jotka pidätte koiristanne niin hyvää huolta ja hyvässä kunnossa. En voisi olla ylpeämpi ja tyytyväisempi kasvattien koteihin ja perheisiin missä saavat elää onnellista elämää

2018 on käyty näyttelyissä ja muutama ulkomaanreissukin on tullut tehtyä. Lunakoira ei ole ulkomaille päässyt mutta sen sijaan on saanut nauttia maaseudun rauhasta kun Blondie ja Ariel ovat käyneet katsomassa Baltian maiden hulinaa. Alkusyksystä tehtiin pitkään haaveissa ollut matka Romaniaan Dracula showhun ja hulppean hieno reissu jonka tuomisina oli titteleitä ja menestystä tytöille ja paljon ihania muistoja mm Blondien BIS Veteraani voitto!

Ässä on saanut elää onnellista mökkielämää, opetellut uimaan ja saanut uuden ystävän Lennin kilpikonnasta... tai ehkä ystävyys on korostettu sana... ainakin uutta ihmeteltävää :)

Meeri on myös elänyt onnellista ja vauhdikasta elämää mökillä, hänkin oppinut uimaan ja nauttii kun kohta on taas aika lähteä isännän kanssa metsälle :) Käytiin Meerin kanssa Juvalla näyttelyissäkin ja hienosti esiintyi likka! Meerin aiemmin jo saatu Vaasan kehän serti sai jatkoa kun likka pokkasi sertin 2018 Terri-erissä ja komeasti ollen rotunsa paras, otti Suomen Muotovalioon oikeuttavan sertinsä Hämeenlinnan Tuulosessa! Meeri siis hienosti kennelin toinen muotovalio!

Totosta kuulimme huolestuttavia ja surullisia uutisia juuri 2018 lopussa, kun tietoon tuli että Toto oli iltalenkin jälkeen lähtenyt ilmeisesti vainun perässä maastoon palaamatta takaisin. Vainu etsijäkoirat kävivät auttamassa etsinnöissä mutta ikävä kyllä suurta toivoa ei enää ole että saisimme Toton ehjänä kotiin.. Mutta vielä ei ole kokonaan toivoa heitetty! Sydämellä elämme Malinin ja perheen rinnalla tätä tilannetta ja toki toivomme vielä iloisia uutisia!

Vilhollekin on muuttanut uusi kaveri ja Martti vehnäterrieri pitää nyt Vilholle seuraa ja tuo perheeseen lisää vauhtia ja vaarallisia tilanteita :) Kuulimme myös että perheeseen on tulossa 2019 uutta ihmeteltävää, kun perheeseen syntyy ensimmäinen lapsi. Varmasti pojat pitävät hyvää huolta uudesta perheenjäsenestä!

Figon luona käytiin kesällä kyläilemässä ja tehtiin yhdessä reissu Rovaniemelle. Hieno reissu sisältäen menestystä, naurua ja hiukan hulluuttakin, reissu kun tehtiin aika pian allekirjoittaneen olkapääleikkauksen jälkeen :D Kiitos Tarjalle urheiluhengestä ja jaksamisesta! Syksyllä esiinnyttiin Terri-erissä, erkkarissa, Seinäjoella josta saimme tuliaisina toisen sertin. Tammikuussa 2019 kotiin matkusti uunituore Suomen Muotovalio kun Figo oli komeasti VSP Turun KV näyttelyssä. Myös ns. Cacib kello käynnistyi kun Figo sai kotiin viemisinä myös ensimmäisen Cacibin.. matka kansainväliseksi muotovalioksi alkakoon!

Viljan kanssakin käytiin myös näyttelyissä ja hienolla menestyksellä. Vilja sai komeasti pari sertiä 2018, yhden Helsingistä ja toisen Hyvinkäältä. Vilja oli myös matkassa mukana Turussa 2019 ja niin vaan tassutteli kotiin toinenkin Suomen Muotovalio! Tämän myötä kennelissämme on nyt 4 Suomen Muotovaliota! Huikeeta!!

Hugon kuulumiset on hiukan vähemmällä mutta onnelliselta vaikuttaa myös Hugon kesä ja elämä yleisestikin :) Toivomme että Minnalla ja Hugolla on kesä sujunut mukavasti ja kaikki on hyvin!

Terveystarkastuksissa käytiin 2018 Ässän, Arielin, Viljan ja Meerin kanssa ja hienot tulokset saatiin! Figo kävi tutkimuksissa 2019 helmikuussa ja parasta A luokkaa on pojan tulokset. Tarkemmin tiedot löytyvät jalostusjärjestelmästä ja koirien omilta sivuilta.

2016

Vuosi 2016 alkaa olla takana ja paljon on nähty ja koettu sekä koko lauman kera että hiukan eri kokoonpanoissa. / Year 2016 is almost over and what a year it has been for our pack

Suurin tapahtuma vuodelle 2016 oli varmasti kennelimme ensimmäisen pentueen syntymä. Pentue näki päivänvalon 3.4.2016 ja pentusia saatiin ihana 8 pennun lauma. Pentuset saivat ihanat kodit ketkä hiukan lähempää ketkä hiukan kauempaa mutta yhtä kaikki parhaat mahdolliset kodit kuitenkin ja siitä olen sydämestäni kiitollinen. / Biggest thing no doubt, was when my first litter was born 3.4.2016 with eight puppies, 5 males and 3 bitches. All of them got wonderful new families, some closer to us than others but all together best possible homes and for that Im really thankful.

Kotiin kasvamaan jäi meidän ihana Ariel ja Arielin kanssa on jo ehditty näyttelyissä käymään ja tulevana vuonna odottavat jo isojen tyttöjen kehätkin.. Kesällä sain myös kunnian esitellä melkein koko katraan Terri-Erissä ja hienoin tuloksin ja esiintymisin! / Kept one little girl at home and lovely Ariel has been already to some shows with very nice promising results and next year we start competing with the "big girls".. Was very proud to show almost my whole litter in Terrier speciality show this summer and with very promising results too! So proud of the puppies and their owners!

Blondien kanssa kierrettiin myös kehiä niin kotimaassa kun ulkomailla. Kävimme Ruotsissa kesällä ja syksymmällä Norjassa ja tuloksena komeasti Ruotsin, Norjan ja Pohjoismaiden valion arvot. Hienoja reissuja, ja ihania ihmisiä ja ystäviä jäi titteleiden lisäksi niistä reissuista muistoihin ja elämään! / With Blondie we did some shows in Finland and overseas too. Visited Sweden in summer and in fall we visited also Norway and with nice results. She became Swedish, Norwegian and Nordic Champion. Great shows, lovely trips and wonderful people.. great memories we got from those trips to take with us.. thank you!

Lunakoira on nyt luvan kanssa veteraani ja nauttii elämästä leikkien ja touhuten Arielin kanssa ja tuntuu että on nuortunut pennun myötä ja on paras mahdollinen opettaja ja kouluttaja pikku Arielille. Lunakoira on onneksi hyväkuntoinen ja terve ja hyvillä mielin siirrymme vuoteen 2017 myös Lunan kanssa. / Luna is now officially veteran lady and enjoys her life playing with Ariel and is the best possible teacher for that little girl. Im very happy Luna is healthy and in good condition and that lets us go to year 2017 with good feelings about many more years together.

Ruotsissa pääsi käymään loppuvuodesta myös Ariel äitinsä kanssa kun matkustettiin Minnan ja Mikan vieraiksi Hässelbyhyn Tukholman kupeeseen (KIITOS!) ja Ariel pääsi myös tapaamaan isäänsä Cassua ja puoli veljeä Joucoa :) Ensimmäiset juoksutkin oli alkaneet... Arieln osoittautui loistavaksi reissukaveriksi joten jatkossakin matkojen suunnittelua voidaan tehdä turvallisin mielin. Matka oli monin tavoin ikimuistoinen ja tulevaisuus näyttää mitä niistä muistoista syntyy. Tälläkin matkalla tapasimme ihania uusia tuttavuuksia ja saimme tilaisuuden tavata uudelleen jo kesällä tavattuja ihania ihmisiä / Ariel also got to visit Sweden in December with her mom when we took a trip to visit Minna and Mika in Hässelby nearby Stockholm (Thank you!!). Ariel got to spent some time with her father Cassu and her half brother Jouco. Im very proud how easy travel company she was and that makes it easy to plan our future trips.. This trip to Sweden was one I will never forget, and future will show what all these memories will bring to us.. We got to meet again so many nice new people and also meet again some of our friends we met in the summer! Looking forward to meet you all in year 2017!

Vuosi 2016 on ollut kokemusrikas monella tavoin ja sydän on pakahtua kaikesta onnesta ja ilosta mitä olen saanut laumani kanssa kokea. Ihania ihmisiä, ihania matkoja, ystäviä lähellä ja kaukana. / Year 2016 has been full of new experiences in so many ways and my heart is full of warm thoughts and happiness. Lovely people, wonderful trips, friends old and new- near and far..

Erikseen ketään mainitsematta.. KIITOS kaikille kuluneesta vuodesta ja kaikkea hyvää ja mahdollista onnea vuoteen 2017! / Without any names I want to thank you all for this year 2016 and wish you all the best and happiness for year 2017!

With love from Pipa, Luna, Blondie and Ariel

HAPPY NEW YEAR 2017!


2013

Lunan kanssa tokoiltiin pitkästä aikaa 6.8. Heinolassa ja kisassa tuomarina oli Ossi Harjula. Ei ollut Lunalla oikein työpäivä ja liekkö helteestä, juoksujen jälkeisestä hormooniheittelyistä vai mistä, niin työmotivaatio oli ainakin jäänyt kotiin. Pisteitä kuitenkin sen verran ettei ilman tulosta tarvinnut kotiin ajella.Saatiin myös jälleen kerran muistutus siitä että koirat on koiria eikä koneita! Uusia koitoksia kohti siis reippaasti rinta rottingilla ja häntä heiluen!

Uudenmaan PM kisoihin osallistuttiin HSKK:n joukkueessa 24.8. Porvoossa. Tuomarina toimi Pernilla Tallberg. Ja vaikka Luna ei parhaassa terässä ollut tälläkään kertaa, kisasi itselleen kuitenkin 3. tuloksen pisteillä 126,5. Nyt varmaan pidetään pieni tauko kisailussa ja haetaan sitä tekemisen iloa ensin ennen kun taas otetaan tilannekatsaus jossain kisassa :))


Blondiella elämänsä 2. tokokisa Pirkkalassa 10.7.2013. Tuomarina toimi Riitta Räsänen. Tuomari oli jämäkkä, tiukka ja tasa-arvoisen napakka ja Blondie sijoittui hienosti 4. sijalle 13 koirakosta ja komealla pistesaaliilla 175 pistettä!! Ja uskomatonta mutta totta, täysi 10 paikallamakuusta!! Mahtihieno hattara!

Blondiella taas tokokisat 6.8.2013, tällä kertaa kisattiin Heinolassa. Tuomarina kisassa toimi Ossi Harjula. Kisapaikka oli helteinen ravirata ja päivä kuuma, joten ei ollut ihan parasta Blondieta, mutta hienoa tekemistä kuitenkin! Seuraaminen oli parantunut edellisestä kisasta ja muutamaa ajatuksen harhailua lukuunottamatta (josta pistemenetyksiä tietysti), oli hieno koe. Tulos oli komea 2. pisteillä 157,5 joten se TK1 antaa vielä odottaa tovin. Seuraavat kisat jo häämättävätkin, ja ollaan me mukana Uudenmaan piirimestaruusjoukkueessakin!


Hyvinkään kisat oli 10.8.2013, tuomarina sielläkin Ossi Harjula. Siellä meni harmittavasti levottomasta naapurista johtuen paikallamakuuliike nollille. Suorituksena se oli upea paikallaolo, kaikesta häiriöstä huolimatta, sääli ettei siitä saanut pisteitä! Tuloksena jälleen komea 2 tulos ja pisteitä nyt 148,5.

Seuraavat kisat sitten ne piirimestaruudet 24.8.2013. Nekin on nyt sitten kisattu :) Tuomarina kisassa Carina Savander-Ranne, tuloksena 1. tulos 166 pisteellä! Tällä kertaa ei yhtään nollatulosta ja muuten suhteellisen skarppia tekemistä, mutta seuraamiseen pitää hiukan nyt vielä panostaa kun se tahtoo olla välillä hiukan heikommalla, ja syö sitten muita muuten upeita suoritteita. Eli ei kun kisakalenteri auki! Treeniä, ja ehkä seuraavista kisoista sitten jo se TK1.. nähtäväksi jää :D

Blondie teki myös paluun näyttelykehiin osallistumalla Tervakosken KV näyttelyyn 25.8.2013. Paikalla oli myös äitinsä Allta Madra Andromeda, eli Enni, ja tulipa kannustusjoukkoihin myös poika Allta Madra Fred eli Saku :) Oli hieno aurinkoinen päivä ja kehän laidalla hyvä henki ja iloinen tunnelma. Blondien sijoitus oli Eri (ilman sa:ta) ja VAK 3. upealla arvostelulla jossa sanottiin seuraavaa
"Good size and balance. Enough air under the body. Excellent expression. Excellent in body in general. Strong topline. Excellent mover. Excellent coat quality. Correct colour." Tuomarina oli Nicola Smolic, Croatia.
Kuva-albumista löydät muutamia kuvia näyttelystä.

Seuraavana viikonloppuna käytiin Paraisilla näyttelyssä. Silloin oli Ennin vuoro päihittää tyttärensä. Näin ollen, Blondie oli Eri (ilman sa:ta) ja VAK 2. Oli upea keli, mahtavaa seuraa ja hieno näyttelypaikka. Kaikenkaikkiaan hieno päivä ja Enni komeasti Pn 3!

14.9.2013 käytiin Porvoossa kaikkien rotujen näyttelyssä. Sieltä saaliina oli Eri, Sa mutta ei sijoitusta. Hyvä mieli kuitenkin hyvästä arvostelusta ja muutenkin mukavasta päivästä. Samalla reissulla käytiin antamassa verinäytteet sekä Blondielta että Lunalta Hannes Lohen geenitutkimukselle, joten tuli hyvä työ tehtyä samalla reissulla. Seuraavana nokka kohti Erkkaria ja siellä sitten molemmat tytöt kehään niin jännitettävää riittää! Ja onhan kehässä Blondien pentujakin "läjäpäin" joten tiedossa jännä päivä kaikin puolin!

AlltaMadra Bianca handlerina Terhi Lemmetty

Blondie komeasti Erkkarissa Hyvinkäällä!

3 years pleasing outline. Nice compact bitch. Balanced head. Clean neck, good angulation front & rear. Could move but likes to pace.
Tuomari John R. Walsh Irlanti
Eri, sa, VAK 4!
Erikoisnäyttely 5.10.2013 Hyvinkää

Blondie TK1 Kuvateksti

Ja hienon viikonlopun näyttelymenestyksen jälkeen käytiin maanantaina 7.10. tokokisoissa Hausjärvellä RSKK:n hallilla. Kisassa piti olla tuomarina Kaisa Lähdesmäki, mutta paikalle saavuttuamme tuli tietoon että oli tuomarimuutos ja tuomarina toimisi Ossi Harjula.
Hiukan jännitti kisan alussa, mutta Blondie aloitti kisan rautaisesti täyden 10 luoksepäästävyydellä ja.. uskomatonta mutta totta, 10 paikallamakuulla!! Silloin tuntui jo kun olisi voitettu! Ja kun yksilösuoritteet Blondie teki omalla takuuvarmalla asenteella niin saatiin tulokseksi hieno pisterivistö.. edellä mainittujen täysien 10 lisäksi:
seuraaminen kytkettynä 7
seuraaminen taluttimetta 8,5
maahan meno seuraamisen yhteydessä 8 (olisi tullut 10 mutta ylös nousussa tupla käsky)
luoksetulo 9,5 (hieman vino perusasento lopussa)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Estehyppy 9,5
Kokonaisvaikutus 8
Yhteispisteet 177,5
Sijoitus 2/9
tulos TK1