Harkitsetko vehnäterrierin hankkimista?

Harkintavaiheessa on syytä ja erittäin aiheellista perehtyä huolellisesti vehnäterrieriin rotuna, rodun alkuperään (rodun historia) ja siihen "mikä vehnäterrieri on". Rotuun perehtyminen onnistuu parhaiten tutustumalla rodun rotumääritelmään

Kerry-Vehnäterrierikerho on meidän rotujärjestömme ja kerhon sivuihin on myös syytä perehtyä ja sivuilta löydät mm. tietoa rodun terveystilanteesta.

Vehnäterrieri on terrieriroduista kuuluisa mm lauseesta "siitä ei tule allergiaa" ja tämä on yleinen harmillinen harhaluulo. Täysin allergiavapaata rotua kun ei valitettavasti ole olemassakaan, ja tämäkin on pentua harkittaessa syytä huomioida.

Pyrin olemaan huolellinen ja tarkka kun valitsen oikeaa pentua oikeaan perheeseen. Tähän käytän aikaa ja ajatusta ja se edellyttää myös että sen ensimmäisen kontaktin eli puhelinsoiton tai sähköpostin jälkeen perhe ja minä laumoineni tapaamme ja luomme kontaktipinnan mahdolliselle tulevalle yhteistyölle. Pelkän sähköpostin lähettämällä tai soitolla valitettavasti en suoraan pentua lupaa enkä myy. Myöskin perheeseen menevän pennun valinnan pidätän itselläni. Ja jotta voin olla tässä työssä huolellinen ja katsoa että mahdollisimman hyvin saisin oikean koiran valittua oikeaan perheeseen se edellyttää, että hiukan tunnen tulevia pentujen perheitä jo etukäteen.

Vehnäterrierin turkki vaatii säännöllistä hoitoa ja huolenpitoa (kampaaminen, karstaus, pesu, trimmaus). Turkinhoito vaatii siis ehkä keskimääräistä turkinhoitoa enemmän panostusta myös ihan kotioloissa ja vaikka ei näyttelyissä kävisikään. Turkinhoidossa neuvon mielelläni ja omien kasvattieni trimmauksen hoidan ensimmäisen vuoden ajan maksutta.

Vehnäterrieri on loistava harrastekaveri moneen tekemiseen. Kompaktin kokonsa ja energisen luonteensa vuoksi vehnäterrieristä on harrastekaveriksi lähes lajiin kuin lajiin ja ehdottomasti reippaan ja innokkaan lenkkikaverin vehnästä saa varmasti. Energisen ja iloisen luonteensa vuoksi vehnästä ei kyllä sohvaperunaksi ole vaan rotu vaatii aktiivista ja touhukasta perhettä ympärilleen jos toki myös lepo kaiken touhun keskellä joskus on myös vehnäterrierille hyväksi. Myös määrätietoiset otteet on vehnän kanssa syytä olla, kyseessä kun kuitenkin on tempramentikas ja luonteikas terrieri. Mutta riittävällä aktivoinnilla (fyysinen ja henkinen), hyvällä ruoalla, "rakkautta ja rajoja" kasvatuksella saat vehnäterrieristäsi lojaalin ja iloisen, ystävän ja perheenjäsenen.

Omat pentuni luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina, sirutettuina ja madotettuina. Mukaan tulee myös hoito-opas johon on syytä perehtyä huolellisesti. Myös Kerry-Vehnäterrierikerhon sivulta löydät kattavasti tietoa pennun hankintaan liittyen. Pennun ostajalle maksan myös vuodeksi jäsenyyden Kerry-Vehnäterrieri kerhossa jos pennun ostaja kerhoon haluaa liittyä. Jäsenyyden myötä saat mm. 4 kertaa vuodessa tasokkaan lehden jossa on mielenkiintoisia artikkeleita rotuihimme liittyen niin asia- kun harrastepuoleltakin!

Kasvatan omat koirani kotonani rakkaudella ja näin ollen toivon myös tulevien pentujen löytävän rakastavat ja välittävät kodit joissa saavat elää pitkän, aktiivisen, tasapainoisen ja onnellisen elämän. Kovasti toivon myös että näkisin ja kuulisin pentujen kuulumisia myös sen jälkeen kun pennut ovat uusiin perheisiinsä muuttaneet. Pyrin neuvomaan ja olemaan kasvattieni perheille tukena ja apuna tarvittaessa. Pennut luovutetaan uusiin koteihinsa aikaisintaan 8 vkon ikäisinä.